Akadálymentes változatMegosztás: Megosztás a FacebookonMegosztás az IWIW-enEmail

Rákosmente - Modern Kertváros


Alapértelmezett mód

Rákosmenti non-profit szervezetek figyelmébe!

                                                                                                                                                                                          

Tisztelt Pályázók!

A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata által elnyert „Szociális célú városrehabilitáció Rákosmentén” című, KMOP-5.1.1/C-09-2f-2011-0002 kódszámú pályázat olyan korábban példátlan, komplex szociális érdekű fejlesztés lehetőségét biztosítja Rákosmente számára, mely fizikai beruházáselemek mellett számos, a helyben élőket közvetlenül megszólítani kívánó programelemeket is magában foglal. Az ilyen programelemeket - mivel fő céljuk nem infrastrukturális beruházás - soft programoknak nevezzük. A pályázatban szereplő soft programok egyik nagy kategóriája az ún. Közvetett Programok rendszere. E rendszer teljes keretösszege 39.217.600 Ft, mely felhasználására helyi non-profit szervezetek számára kiírásra kerülő pályázatok útján volt lehetőség. A pályázatok több témában, különböző időpontokban, különböző rész-keretösszegekkel kerültek kiírásra.

Elsőként a Helyi lakosság bevonását célzó kisebb közösségi programok támogatása címmel megjelent pályázat teremtett lehetőséget egészségügyi célú akciók, környezetvédelmi, szemléletformáló akciók, illetve ismeretterjesztő, kulturális tevékenységek, különböző sportokat népszerűsítő programok megvalósítására. A megtartott rendezvények népszerűségét mutatja, hogy minden programon a vártnál többen vettek részt.

 A Helyi identitástudat növelését szolgáló tájékoztatók, akciók témában meghirdetett felhívás nyertes pályázója feldolgozta Rákoskeresztúr helytörténetét digitális és nyomtatott formában, valamint e témával kapcsolatos helytörténeti versenyeket rendezett az akcióterületen található iskolák bevonásával. A kiadvány elektronikus formátumban megtekinthető a www.rakosmente.hu honlapon.

 A Szabadtéri lakótelepi és kerékpáros közösségi programok keretében fesztiválok, sportesemények kerülnek megrendezésre 2013. május és június hónapban. Ugyanebben az időszakban újul meg civil szervezetek segítségével a Szabadtéri testmozgást elősegítő funkciók megújítása, illetve kialakítása című pályázati kiírás keretében a Kaszáló utcai, az Egészségház utcai és az Akácvirág utcai játszótér, illetve kerül kiépítésre a Rákos-patak menti kerékpárút mellett egy minden igényt kielégítő tornapálya.

A Társasházi előkert program és a folytatásaként megjelent Társasházi előkert és közterületi zöldfelület program című pályázatok keretében megújul, új növénytakarót kap az akcióterület néhány társasháza előtti "előkert" és pár közterületként használt ingatlan főútvonal felőli ingatlanrésze.

A Társasházi előkert és közterületi zöldfelület program című pályázat 2.003.823 Ft keretösszeggel ismételten meghirdetésre került. A pályázat benyújtásának lehetősége 2013. augusztus 16-án 12.15 órakor lezárult a rendelkezésre álló keretösszeg kimerülése miatt.

 

                                                                                                                                            

Lezárult pályázatok:

   A pályázatok beadásának lehetősége – tekintettel arra, hogy a forrásigénylés mértéke elérte a meghirdetett keretösszeg értékét – 2013. augusztus 16-án 12.15 órakor lezárult.

     A pályázatok beadásának lehetősége – tekintettel arra, hogy a forrásigénylés mértéke elérte a meghirdetett keretösszeg értékét – 2012. október 15-én 13.35 órakor lezárult.


  Nyertes pályázatok:
  Elérhetőségek
  Budapest Főváros XVII. kerület
  Rákosmenti Polgármesteri Hivatal
  1173 Budapest, Pesti út 165.
  Zöld szám: +36 80 217-217
  Telefon: +36 1 253 3518
  E-mail: levelet küldök
  Ügyfélfogadási rend
  Hétfő: 13.00-18.00
  Szerda: 8.00-16.00
  Péntek: 8.00-12.00
  EU Programiroda
  Szemán Zoltán
  csoportvezető
  I. em. 118.
  Telefon: +36 1 253-3327
  E-mail: levelet küldök
  Fax: +36 1 253-3565
  Balogh Ágnes
  EU referens
  I. em. 119.
  Telefon: +36 1 253-3527
  E-mail: levelet küldök
  Simon Andrea
  EU referens
  I. em. 119.
  Telefon: +36 1 253-3518
  E-mail: levelet küldök